FAULHABER Motion Manager

Besturings- en configuratieprogramma voor de FAULHABER Motion en Speed Controller via RS232-, USB- of CAN-poort.

De FAULHABER Motion Manager-software biedt de gebruiker uitgebreide ondersteuning bij het inbedrijfnemen en configureren van aandrijvingsbesturingen van FAULHABER. De grafische gebruikersinterface is intuïtief en gebruiksvriendelijk en werkt onafhankelijk van het soort apparaat of de gebruikte communicatiepoort.

De software heeft de volgende functies:

• Inbedrijfname-ondersteuning met assistent
  • Toegang tot aangesloten apparaten via node-explorer
  • Configuratie van aandrijvingsfuncties en controllerparameters via intuïtieve dialoogvensters die zijn afgestemd op de apparaatfamilie
  • Contextgevoelige online help
  • Alleen bij Motion Controllers:
    • Grafische analysehulpmiddelen voor aandrijvingsbeheer en controllerinstellingen
    • Macrofuncties voor het uitvoeren van opdrachtreeksen
    • Ontwikkelingsomgeving voor het programmeren van processen en Visual Basic-scripts

De configuratie van de Speed Controllers kan uitgevoerd worden met behulp van een programmeeradapter of via RS232 of USB. De bijbehorende USB-drivers worden automatisch met Motion Manager geïnstalleerd.

Voor apparaten met een RS232-poort is een USB-to-Serial-adapter beschikbaar waarvoor de driver apart moet worden geïnstalleerd.

Bij gebruik van een CAN-poort moet een CAN-interface inclusief bijbehorende driver geïnstalleerd zijn op de pc. Deze moet door Motion Manager ondersteund worden. Momenteel worden CAN-interfaces van de volgende fabrikanten ondersteund:

• IXXAT
  • Peak
  • ESD
  • EMS

Nieuw in Motion Manager 6:

• Compleet vernieuwde gebruikersinterface met vensterdocking

• Node-explorer met geïntegreerd projectbeheer

• Ondersteuning voor Motion Controllers van de lijn MC V3.0
    • Controllerconfiguratie met procesidentificatie
    • Uitgebreide grafische analysemogelijkheden
    • Meer instrumenten voor besturing en tuning van controllers

Ondersteunde besturingssystemen:
Microsoft Windows 10, 8, 7.

Ondersteunde besturingen:

Lijn SC

• SC xxxx
• Serie BX4 SC
• Serie BRC
• Serie BL Flat SC

Lijn MC V3.0

• MC5010 S RS/CO/ET
• MC5005 S RS/CO/ET
• MC5004 P RS/CO/ET
• Serie MCS

Lijn MC V2.0/V2.5

Poort RS (RS232): Poort CF
(CANopen met FAULHABER CAN):
Interface CO (CANopen):
• MCDC 300x RS • MCDC 300x CF • MCDC 300x CO
• MCBL 300x RS • MCBL 300x CF • MCBL 300x CO
• MCLM 300x RS • MCLM 300x CF • MCLM 300x CO
• Serie CS/CSD • Serie CC/CCD • Serie CO/COD

Ondersteunde besturingssystemen:
Microsoft Windows 10, 8, 7, XP.

Ondersteunde besturingen:

Lijn SC

• SC xxxx
• Serie BX4 SC
• Serie BRC
• Serie BL Flat SC

Lijn MC V1.0

• MCDC 280x
• MCBL 280x
• 3564K024B C

Lijn MC V2.0/V2.5

Poort RS (RS232): Poort CF
(CANopen met FAULHABER CAN):
Interface CO (CANopen):
• MCDC 300x RS • MCDC 300x CF • MCDC 300x CO
• MCBL 300x RS • MCBL 300x CF • MCBL 300x CO
• MCLM 300x RS • MCLM 300x CF • MCLM 300x CO
• Serie CS/CSD • Serie CC/CCD • Serie CO/COD